Compositum

4 Simon

De roep van de bosuil

Afgelopen woensdagavond samen met een vriend op pad geweest met de Vogelwerkgroep Stad en Ambt Doesborgh. Een groep enthousiaste vogelaars nam ons mee naar een aantal bosrijke plaatsen in de omgeving van Doesburg om daar bosuilen te beluisteren. We deden zes locaties aan en werden maar liefst vijf keer beloond. Het was met name in het begin niet eenvoudig om de echte bosuil van de mechanische lokroep te onderscheiden, maar na verloop van tijd werd het verschil wel duidelijk.

De in 1973 opgerichte werkgroep houdt zich bezig met onderzoek naar en bescherming van vogels en hun leefgebied. De medewerkers zijn actief in de gemeenten Doesburg, Zevenaar, Bronckhorst en Montferland. Hun activiteiten bestaan onder meer uit het tellen van ganzen in de Fraterwaard, het in kaart brengen van broedvogels in diverse gebieden, het ringen van (roof)vogels en het snoeien en knotten van hagen en bomen.

Ik ben geen vogelaar; daarvoor is mijn interesse in de natuur te breed, maar ik heb in de loop der jaren wel wat vogelgeluiden leren herkennen. Ook de roep van de bosuil is er een die ik niet meer vergeet.

Bosuil_2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 januari 2016 door in Flora & Fauna.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: