Compositum

4 Simon

Wintershit

Frozen carlockIk heb door de jaren heen met mijn tweedehands auto’s heel wat meegemaakt, maar vanochtend diende zich een nieuw dingetje aan. Voor mijn doen was ik mooi op tijd. Krabben ingecalculeerd, want het had gevroren. Ik steek de sleutel in het slot, draai ‘m om, trek de autodeur open…

…Niet dus! Tegen beter weten in probeer ik de passagiersdeur. Ik durf niets te forceren, bang dat ik alle rubbers kapot trek. Een drietal bouwvakkers, dat tegenover mijn woning aan het werk hoort te zijn, staat erbij, kijkt ernaar, lacht me uit… Tsk.

Ik google wat op bevroren autosloten en lees over allerhande middeltjes die ik vanzelfsprekend niet tot mijn beschikking heb. En dan de tip van de eeuw. Geniaal! Ik vul een boterhamzak met heet water en wrijf hiermee tegen het deurslot. Het ijs smelt voor mijn ogen. Ik heb hoop. Maar wat ik vervolgens ook probeer, de auto blijft mij de toegang weigeren.

De zich verkneukelende bouwvakkers negerend, open ik zonder al teveel inspanning de achterklep. So far so good. Ik worstel me over de achterbank naar de chauffeursstoel, wat niet eenvoudig is in een kleine Panda. Mijn benen steken uit de openstaande kofferbak en een nietsvermoedende passant zou maar zo kunnen denken dat ik zojuist gelanceerd ben.

Uiteindelijk lukt het me voorin de auto te geraken en de deur van binnenuit te openen. Back in control! Ik start de motor, activeer verwarming en blower en grijp mijn onlangs aangeschafte krabber uit het dashboardvakje. Na één keer vegen, heb ik slechts nog het steeltje in mijn handen. Ik vind prompt een oude krabber en weet dan ook weer waarom ik een andere had gekocht.

Als eenmaal alle ruiten – ook aan de binnenkant – min of meer ijsvrij zijn, ben ik een half uur verder. Verkleumd, gefrustreerd en met de afdruk van een steelloze krabber in mijn hand. Bagger. Goed, het heeft gewinterd. Waarvan akte. Mag dan nu alsjeblieft de zomer weer beginnen?

2 reacties op “Wintershit

 1. Peter
  19 januari 2016

  …..dat is natuurlijk ook humor. Als ik bouwvakker was geweest dan zou ik je zeker geholpen hebben, al was het maar om je met het hoofd maar voren door de achterplek te steken. By the way, als je de deurrubbers met rubbervet insmeert dan zal de vorst er geen vat op hebben. Als je dat niet hebt, dan doet Nivea instead het misschien ook wel. Succes niet verzekerd.

 2. Carolijn Jansen
  19 januari 2016

  Ik gebruikte mijn Labello stick en met succes 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 18 januari 2016 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

 • 9.014 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: