Compositum

4 Simon

Stop het YuLin Dog Meat Eating Festival!

Elk jaar vindt in YuLin, Guangxi Zhuang, een autonome regio in China, het YuLin Dog Meat Eating Festival plaats. Een traditie waarbij zo’n 10.000 honden en 4000 katten het leven laten. Het gaat hier niet alleen om zwerfdieren en gestolen huisdieren; complete fokboerderijen zijn opgezet om aan de vraag te kunnen voldoen. Soms zelfs bieden eigenaren hun afgedankte kat of hond aan om een slaatje uit het festival te slaan.

_83774160_83773911

De dieren die op het menu staan voor het YuLin Dog Meat Eating Festival worden opgesloten in kleine kooien om vervolgens onzachtzinnig in trucks te worden overgeladen voor transport naar hun eindbestemming. Opeengestapeld, murw geslagen en getekend. De honden en katten reageren zich bijtend en krabbend op elkaar af. Er is geen ventilatie, waardoor de meeste dieren compleet  uitgedroogd zijn als ze YuLin bereiken.

yulin2-300x222Eenmaal bij de slager, vangt de echte marteling aan. Kelen en borsten worden (vaak onvakkundig) opengesneden, zodat het bloed kan afdruipen. Dit proces gaat sneller wanneer het hart nog klopt. Om haar en huid te verwijderen, worden ze vervolgens in plukmachines met kokend water geworpen. Veel dieren leven dan nog.

yulin1-300x256De slagers die zich dergelijke dure machinerie niet kunnen veroorloven, klemmen de honden en katten met hun nek in een metalen haak en dompelen ze herhaaldelijk onder in kokend water, zodat de huid  kan worden afgestroopt. Andere dieren worden levend verbrand of geëlektrocuteerd.

Tradities… Je kunt er eindeloos over discussiëren. Het eten van honden- en kattenvlees is voor mij geen optie, maar ik wil aanvaarden dat het in andere culturen gebruikelijk is. De methoden echter waarmee de dieren om het leven worden gebracht, zijn ronduit verwerpelijk. Als ik dergelijke beelden zie, dan schaam ik me om mens te zijn. Gelukkig kan ik als mens ook iets (be)tekenen. Daarom teken ik jaarlijks een petitie tegen het slachten van honden en katten in China.

De volgende beelden zijn schokkend. Toch raad ik aan er niet voor weg te lopen. Want het bestrijden  van deze grootschalige vorm van mishandeling begint met bewustwording.

Geef weerloze huisdieren in China een stem en teken de petitie voor 2016!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 januari 2016 door in Maatschappij, Opzienbarend.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: