Compositum

4 Simon

Een korte terugblik

contemplate_by_sophiejaguarkiaNog slechts een dag verwijderd van een kakelvers jaar. Stilstamomentje… Wereldwijd gaat zo’n jaarwissel gepaard met blijdschap. We feesten tot in de kleine uurtjes, knallen dat het een lieve lust is en wensen familie, vrienden en geliefden het allerbeste toe. Als ik terugkijk op alle ellende die zich het afgelopen jaar over ons uitspreidde, begrijp ik dat wel. Vreugde, omdat we weer 365 dagen hebben overleefd. Gelukswensen, omdat we hopen op 365 betere dagen.

Eens resumeren…

2015. Manifestatie van IS en Boko Haram in o.m. Tunesie, Jemen, Irak en Nigeria. Het jaar van de aanslagen op Charlie Hebdo, een Joodse supermarkt en onlangs de afschuwelijke terreur in de stad Parijs. Het jaar ook waarin onze beeldschermen werden overspoeld met onthoofdingen. Diverse aardbevingen in Nepal (tegen de 8000 doden) en later in Chili (nog eens duizenden doden). Een doorgedraaide Duitse piloot besloot 150 mensen mee te nemen in zijn ondergang. De Dieselgate toonde het ware gezicht van Volkswagen en andere autofabrikanten. Een Russische Airbus stortte in Egypte neer ten gevolge van een bomaanslag. In China kwamen 120 mensen om het leven en vielen meer dan 700 gewonden door explosies in het havengebied van Tianjin. Tijdens de jaarlijkse bedevaart in Mekka vonden honderden mensen de dood door verdrukking. In India moesten 200.000 mensen hun huizen verlaten door overstromingen. Zware wateroverlast ook in Groot Brittannië. Robin Williams en Joost Zwagerman (om er eens twee te noemen) rekenden op hun eigen manier af met de aardse hel, wat op zichzelf weer tot somberheid stemt.

Mijn persoonlijke 2015 was weinig enerverend. Vlak en saai. Same shit every day. Als ik dit afzet tegen wat er zoal in de wereld gebeurde, mag ik bepaald niet klagen. En dan zijn er nog de momenten die mijn leven de moeite waard maken om geleefd te worden. Klein geluk. Het dient zich aan, waait over, dient zich aan, waait weer over. En zo voort en zo verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 31 december 2015 door in Maatschappij, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: