Compositum

4 Simon

Huub Huub Barbatruuk

De onbevlekte ontvangenis van Maria doet vermoeden dat zij een soort amoebe was die zich zonder inmenging van een mannelijke partner wist voort te planten.

Feitelijk wil het dogma doen geloven dat Maria, in tegenstelling tot andere afstammelingen van Adam en (oh zo foute) Eva, niet belast was met de erfzonde. De Katholieke kerk heeft zich eeuwenlang het hoofd gebogen over de vraag hoe zij de ene leugen met de andere kon verenigen.

Als je mensen namelijk eerst leert dat het toegeven aan zinnelijke begeerte (zeg maar seks) heel erg fout is en je wilt Jezus niet uit een boerenkool laten kruipen, dan heb je dus het dilemma dat zwangere Maria een zondige vrouw is. Ze heeft tenslotte geneukt.

De kerk bedacht hier uiteindelijk het volgende op: Maria was onbevlekt ontvangen in haar moederschoot en daarmee gevrijwaard gebleven van de zonde. Logisch toch? Volgens de wetten van diezelfde logica zou dit ook voor haar zoon Jezus opgaan.

Een wonderbaarlijke verbeeldingskracht, die Katholieken, het moet gezegd. Sterk staaltje overtuigingskracht ook, als je bedenkt dat anno 2015 mensen deze onzin nog altijd slikken. Ik geloofde vroeger ook dat de ooievaar mij in een doosje had afgeleverd. Zoals ik ooit ook in de kerstman geloofde.

Merry X-mas anyway!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26 december 2015 door in Maatschappij, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: