Compositum

4 Simon

Survival of the fittest

PinguïnsPinguïns… Ik schreef er al eerder over. Het zijn intrigerende schepsels. Leuk, schattig, lief en grappig. Intelligent daarenboven. Wie onderstaand filmpje bekeken heeft, zou ze maar zo als lichtelijk onnozel kunnen bestempelen. Maar niets is wat het lijkt.

Volgens het Center for Biological Diversity lopen 12 van ’s werelds 19 pinguïnsoorten het risico uit te sterven, o.a. als een direct gevolg van de klimaatverandering. Het Netherlands Space Office meldt dat volgens een voorspelling van de Franse ecoloog Stephanie Jenouvrier, de keizerspinguïn nog deze eeuw het loodje zal leggen. De hoeveelheid smeltend ijs op Antarctica is in de laatste 50 jaar ernstig toegenomen. 25.000 vierkante kilometer ijs is inmiddels losgekomen van het Antarctisch Schiereiland. Tijdens de zomermaanden smelt er tien keer zoveel ijs als 600 jaar geleden en meer dan ooit in de afgelopen 1000 jaar, blijkt uit Brits-Australisch onderzoek, waarover het wetenschappelijk tijdschrift Nature Geoscience in april 2013 berichtte.

Genoeg ellendige berichtgeving. Het goede nieuws is dat met dank aan de vele beelden die we vastleggen, ook onze toekomstige generaties nog zullen weten hoe een pinguin er uit zag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 juni 2013 door in Flora & Fauna, Geografie, Wetenschap.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: