Compositum

4 Simon

Geen berg zo hoog…

highmountain4Geen berg zo hoog of ik zie er wel tegenop. Komt ook uit jouw boekje. Het is niet dat jij of ik onszelf daarin herkenden. Integendeel.

Maar weet je, als ik eerlijk ben… deze berg is van een zodanige hoogte dat ik niet eens durf te denken over het beklimmen ervan.

Ik ontbeer de middelen, zou niet weten hoe ik dit moet aanpakken. Het is waar… Soms kun je beter je verlies nemen, in plaats van jezelf onnodig te kwellen.

Verlies nemen betekent in dezen ook vooruit kijken. Het negeren van de top staat niet synoniem aan blijven stilstaan. Ik kies ervoor de veilige (en tevens onzekere) pas te bewandelen.

Ik vertelde overigens de wereld wat ik voor je voelde. Jij zal daar niet meer warm of koud van worden. Koud ben je al. Daarmee is warmte in deze context niet langer aan de orde.

Wellicht hebben mensen intussen een beeld van jou en mij dat aanleiding geeft tot smeuïge verhalen. In de trant van: die twee hadden een liefdesaffaire… Wie had dat ooit gedacht?

Het zij zo, als het zo is.

Mensen trekken hoe dan ook hun conclusies wel. Juist of onjuist, het doet er niet toe. Ook ik word niet warm of koud van hoe de wereld denkt over ons.

Het speelde weliswaar tien jaar geleden; ik ben altijd van je blijven houden. Het is mijn affectie voor een goede vriend. Puur, oprecht en onvoorwaardelijk. Blijvend bovendien.

Ik mis je verschrikkelijk. Als kameraad en paladijn. Straks mis ik je bovenal als collega. Het is de metaforische berg waar ik zo’n angst voor heb. Zonder het te weten, gaf je me het duwtje in de rug dat ik zo nodig had.

Hoe kan ik je daarvoor ooit nog bedanken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 18 januari 2011 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: