Compositum

4 Simon

Blauw, blauw, blauw

bluemondayBlauwe maandag. Een dag kennelijk waarop we er massaal de pest in hebben. Wellicht had ik deze maandag als zodanig ervaren wanneer trivialiteiten mijn dag hadden bepaald.

Een andere maandag bracht mij waarachtig in mineurstemming. Een gitzwarte maandag. Drie weken geleden intussen. Daar kan geen blauw tegenop.

Wel typisch overigens dat zoveel mensen wereldwijd deze dag als somber bestempelen. Wat is er aan het handje? De feestdagen zijn voorbij, het geld is op en oh wee, de sleur treedt weer in…

Ik vind maandagen per definitie niet leuk. Feestdagen zeggen mij niet bijzonder veel, het geld is standaard op en over sleur zal ik me maar niet uitspreken.

Daar komt bij dat de maandag in het teken staat van een nieuwe werkweek. Geen punt als je een job hebt waarvan je hart daadwerkelijk gaat kloppen. Kon ik dat toch beweren…

Het is zonneklaar. Ik moet stoppen met zeuren, stoppen met dromen ook en simpelweg aanvangen een nieuwe uitdaging te zoeken. De tijd is rijp. Overrijp intussen.

Wat moet mijn werkgever bovendien met een medewerker die om persoonlijke redenen nooit meer gemotiveerd zal kunnen zijn? Ik voorzie slechts nog een aaneenschakeling van sombere dagen.

Kortom, doorbreken die impasse. Om met mezelf te spreken: er zijn altijd meer wegen die naar Rome leiden. En dat terwijl ik niet eens naar Rome wil. Het staat vast: ik heb een uitdaging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 januari 2011 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 9.014 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: