Compositum

4 Simon

Terugblik

darwinAchttien dagen ben je al dood. 18. Een bitter getal. Morgen zal negentien een evenzo bitter getal zijn. Mijn hart schreeuwt. En waar ben jij om mij te troosten?

In alle consternatie vergat ik op de dag van jouw uitvaart een kattenbel achter te laten in het condoleanceregister. Laat me alsnog opschrijven wat ik in gedachten had:

Al wat ik doe, deed ik het liefst nog samen
met jou, en ach het is toch niet zo gek
dat met een knuffel en een goed gesprek
jij mijn bestaan wat kon veraangenamen.

Zie daar, wat aanpassingen naar verleden tijd en deze strofe kan blijven voortbestaan.

Heb je enig idee hoezeer ik je mis, hoe moeilijk je het me maakt? Er stiekem tussenuit knijpen, terwijl ik me van geen kwaad bewust ben… Ik vind het nog steeds een klotenstreek.

En weet je wat nu zo vervelend is? Ik kan het je niet eens betaald zetten. Alleen al daarom hoop ik van ganser harte dat ik ongelijk heb… dat jij en ik weer tegenover elkaar zullen staan.

One day…

Heb je tussen haakjes toevallig nog een goed woordje gedaan voor mij? Bij Petrus, bedoel ik. Just in case. Ik ga het nodig hebben. Op het moment zaai ik in mijn omgeving alleen maar ellende.

Ik worstel me voor een derde keer doorheen jouw correspondentie. Worstelen is een groot woord. Ik doe het met liefde, maar je woorden snijden zo nu en dan recht door mijn ziel.

De brieven die je me toezond vanaf de Atlantische oceaan, vanuit Tennessee, Camelot, de Galapagos eilanden… Zo vermakelijk. Zo hartverwarmend ook.

Mocht Charles daar ergens rondwaren, wil je hem dan groeten namens mij? Zijn uitleg omtrent de voorkeur van mijn kater voor de mensvrouw klinkt anno 2011 nog altijd plausibel.

Arthur zal jou niet aan zijn ronde tafel hebben uitgenodigd, vermoed ik. Legendarische figuren sterven niet tenslotte. Mocht ik me vergissen, doe ook hem maar de groetjes.

Elvis leeft, heb jij altijd bij hoog en laag volgehouden. Ik heb geen reden om aan jouw woorden te twijfelen. Ik zal hem salueren namens jou, indien de gelegenheid zich voordoet.

Voor wat betreft Columbus… Mocht hij zijn ei nog ergens kwijt willen… Onze Brief Chicken Historie bevat nog een aantal lege plekken. Laat dat maar aan mij over.

L.M.,
Ik groet je vanaf aarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 januari 2011 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: