Compositum

4 Simon

Mijn testament

testamentGeachte heer notaris,

Ik dacht: laat ik een en ander maar eens zwart op wit zetten, want voor ik het weet lig ik met mijn ogen dicht, de neus omhoog en wie weet wat er dan allemaal nog geregeld moet worden.

Allereerst wil ik benadrukken dat ik een eenvoudig mens ben. Status is aan mij niet besteed. Een bescheiden kist, de goedkoopste in zijn soort, voldoet uitstekend voor mij. Eventueel kan ik ‘m ook zelf in elkaar timmeren.

Je hoort wel eens van mensen die schijndood zijn en dagenlang voor echt dood worden gehouden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, geef ik daarom de voorkeur aan een begrafenis boven een crematie.

Om elk toeval uit te sluiten wil ik om dezelfde reden graag een mobiele telefoon meenemen in mijn kist met onder de sneltoetsen de nummers van mijn echtgenoot, mijn moeder en mijn vrienden. Vooropgesteld dat deze op het moment suprême nog in leven zijn. Ik zal voor de zekerheid ook maar het alarmnummer invoeren.

Niet zo lang geleden bevond ik mij op begraafplaats Heiderust te Rheden. Het is een mooie plek. Ik denk dat ik me daar wel thuis ga kunnen voelen. Ergens in de buurt van Simon Spithoven zou leuk zijn.

Liever nog zou ik in mijn eigen tuin worden begraven, maar ik heb wel eens gelezen dat de Nederlandse wet dit niet toestaat. Mocht op deze regel toch een uitzondering gemaakt kunnen worden, dan houd ik mij aanbevolen.

Ik grossier in spullen, maar bezit weinig van waarde. Met uitzondering van mijn boekenverzameling. Deze is voor mijn moeder. Mocht zij niet meer leven wanneer ik ertussenuit knijp, dan heeft mijn (op een na) beste vriend nog iets te lezen. Mijn beste vriend is al dood en mijn echtgenoot is niet zo’n boekenwurm.

Mijn drumstel, djembé en bongo’s zijn voor de muziekschool, direct achter mijn huis. Oh en mijn garderobe kan worden opgehaald door de Stichting Vrienden van de Daklozen in Arnhem.

Al het overige is voor mijn echtgenoot. Wanneer ook hij te zijner tijd de pijp reeds aan Maarten heeft gegeven, dan laat ik mijn bezittingen na aan Stichting Aap. De kans is zo goed als uitgesloten, maar mocht ik evenwel onverhoopt schulden hebben gemaakt, dan schenk ik deze aan de gemeente.

De uitvaartceremonie mag van mij worden overgeslagen. Als het zo is dat eventuele nabestaanden hier toch waarde aan hechten, dan heb ik daar vrede mee. Men zal in dat geval eigenhandig moeten dokken, want een uitvaartverzekering heb ik niet.

En als men dan toch besluit van mijn afscheid een happening te maken, dan wil ik er ook wel een beetje muziek bij. After the ordeal van Genesis bijvoorbeeld, Cliquot van Beirut, Staralfur (Sigur Rós), Falling slowly (Glen Hansard & Markéta Irglová) en als toepasselijk uiteinde: How it ends van DeVotchka.

Voor het geval er mensen zijn die willen spreken… Niet teveel woorden aan vuil maken. Zo bijzonder ben ik niet. Just another brick in the wall. Iets in de geest van: ‘Ze was een muts, maar wel een lieve…’. Zoiets.

Na afloop geen koffietafel, maar een knalfuif met bier, wijn, sterke drank en lekker eten. Voor muziek verwijs ik u door naar mijn iPod. Een en ander kan bij mij thuis worden gevierd, want ik heb de ruimte.

Met vriendelijke groet,

Carolijn Jansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 januari 2011 door in Alle gekheid in een blogje, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: