Compositum

4 Simon

Sorry…

communicationIk heb de onhebbelijke neiging soms om mensen op de tenen te gaan staan. Dit doe ik nooit met opzet of met het doel te kwetsen. Zou men mij hier niet op wijzen, dan was ik me er niet eens van bewust.

Het is nooit mijn intentie geweest om mensen te beledigen of neer te halen. Zeker niet achter hun rug om. Dat is niet mijn stijl en dat zal het nooit zijn. Wie mij kent, weet dat.

Alles wat ik schrijf… het zijn emoties die ik eruit gooi, omdat ik ze niet wil binnenhouden. Het zijn bovenal momentopnamen binnen een groter geheel.

Ik geef toe: ik draaf zo nu en dan een beetje door. In mijn verdriet en onmacht roep ik soms dingen die ik weliswaar meen, maar die ik beter via een andere weg zou communiceren.

Die andere weg heb ik dan al wel bewandeld, maar zonder resultaat. De grote vraag: spreek ik niet duidelijk of luistert men niet goed? Een combinatie wellicht…

Laat ik in dezen het krediet maar bij de anderen leggen. Het is fair; ik ken mezelf. Spreken was nooit een van mijn begaafdheden. Ik heb onvoldoende overtuigingskracht.

Verbaal ben ik vaak al niet in staat mijn punt te maken, maar ook mijn teksten worden niet per definitie juist geïnterpreteerd. Misschien stop ik beter helemaal met communiceren…

* denkt na *

Nee, dat zou te gemakkelijk zijn. Ik ga mijn kop niet in het zand steken. Leven is communiceren, hoe lastig ook soms. Aanvaard het maar.

Mijn oprechte excuses bij deze aan iedereen die zich in mijn schrijfsels herkent en meent zich aangevallen te moeten voelen. Neem het niet te zwaar. Zo is het niet bedoeld.

Weet wie het zegt… In godsnaam! Ik ben een dwaas. De enige echte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11 januari 2011 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: