Compositum

4 Simon

My dear Sir Simon…

waytoheavenHet jaar 2010 zal voor eeuwig in jouw teken staan. Graag had ik samen met jou het nieuwe jaar ingeluid. Ik accepteer dat het niet zo kan zijn. Alleen maar omdat ik geen andere keus heb.

Ik weet wel dat jij wist hoeveel ik om je gaf. Toch spijt het me dat ik het niet wat vaker heb uitgesproken, omdat ik kennelijk onze vriendschap ervoer als een vanzelfsprekendheid.

Vertel me Simon, wat ben ik voor een vriend geweest, dat ik dit heb laten gebeuren? Waarom heb ik het niet zien aankomen? Waarom heb ik je niet beschermd tegen het kwaad, zoals je mij beschermde tegen de snode wereld? Ik heb mezelf veel te verwijten.

We hadden nog zoveel plannen. De boekenmarkt, het Ierse café. Er ligt hier nog een theateragenda met door jou aangekruiste opties. We zouden samen nog eens naar Engeland… Hoe moet dat nu goed komen?

Jij gaat, vermoed ik, niet meer aan mijn deur bellen. Ik zou je kunnen opzoeken in de eeuwige jachtvelden, maar ik weet de weg niet. Welk? Precies. Een tomtom heb ik ook al niet. Je maakt het me knap lastig..

Weet je wat, ik zal me een beetje gedragen hier op aard. Houd jij dan een plekje voor me vrij? Tegen de tijd dat het mijn tijd is, neem ik mijn Triviantspel wel mee. En ons kippenproject… Oh, en een stevige metworst niet te vergeten.

Gisteren had ik contact met je familie. Ze waren blij dat ik belde. In jouw huis hadden ze een overvloed aan kaarten, brieven en kattebelletjes gevonden met mijn naam erop…

Ik sprak ook mijn moeder en vertelde haar dat het intussen wat beter met me gaat. Daar was ze blij om. Ze vertelde me dat ze de afgelopen dagen voor jou een kaarsje heeft gebrand. Vind je dat niet lief?

Zelfs Milko is van slag. Om mijn verdriet, maar ook om jou. Omdat het zo oneerlijk is. Hij zou je willen terughalen voor mij. Helaas. Wonderen verrichten kan zelfs hij niet.

Zoals altijd Simon, zal ik proberen een positieve draai te geven aan dit groot verdriet. Al is het maar voor jou. Geef me de tijd. Gun me mijn verdriet. Uiteindelijk zal alles recht kom.

Het is geen openbaring, niettemin druk je me even lelijk met mijn neus op de feiten. Het leven is kort; het kan elk moment voorbij zijn. Ik moet er uithalen wat er in zit, voordat het te laat is. Zoveel staat wel vast.

Gisteren was ik nog even op de afdeling. Ik werd door iedereen geweldig opgevangen. Er heerste overigens wel een mineurstemming. Je wordt gemist. Het is maar dat je het weet.

Vooralsnog heb ik geen flauwe notie hoe daar te overleven zonder jou. Ik zal voortdurend geconfronteerd zijn met jouw afwezigheid; de leegte die je achterlaat. Ik denk niet dat ik dit ga kunnen bolwerken.

Vandaag had ik opnieuw contact met je familie. Je broer is een toffe gast. Ik ontmoette ook zijn vrouw en jouw zus. Het zijn aardige mensen. Ze zijn me uiterst welgezind.

Ik ben zo blij dat ik je nog even heb gezien. Een grotere troost was voor mij niet denkbaar. Nu hoef ik maandag geen afscheid meer van je te nemen. Dat heb ik alvast gedaan.

Ons laatste moment samen. Je was wat kort van stof. De grapjes bleven uit. Er was geen oogcontact. Toch keek ik in je ziel. En als je in mijn ziel hebt kunnen kijken, dan weet je dat je mijn leven hebt verrijkt. Mijn innige dank daarvoor.

Ik wens je het allerbeste. Een goed nieuw leven, of een vredige dood. I can’t tell. voor wat het waard is: mijn weblog draag ik op aan jou. Bij deze.

Yours forever,
Lady Caroline

By the way: ik mis zelfs je kutopmerkingen al…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 31 december 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: