Compositum

4 Simon

Ode aan een koene ridder

keltischkruisMijn lieve Gwalchmei,

Het bericht trof me als een mokerslag. De eerste uren kon ik het amper bevatten. Mijn beste vriend… overleden. Dat kan toch niet bestaan?

Ik ben gaan autorijden. Tranen in mijn ogen. Ontredderd. Ik reed langs je huis. Je auto stond voor de deur. Een vreemde gewaarwording.

Klotenhommel, dacht ik hardop. Hoe kun je me nu in de steek laten? Hoe ga ik overleven zonder jou? Hoe in godsnaam? Er kwam geen antwoord.

Je kerstkaart… Een laatste teken van leven. Een kaart betekende nog nooit zoveel voor me. Een laatste groet, een allerlaatste gelukswens. Van jou.

De meest absurde gedachten spelen nu door mijn hoofd. Had ik je kunnen behoeden? Waarom heb ik je gisteren niet bezocht? Waarom luisterde ik niet naar mijn intuïtie?

Enkele weken geleden waarschuwde ik je nog. Ik zei dat je wat beter op jezelf moest passen; dat je niet wilde eindigen zoals ik. Nu ben je verder van huis. Nu ben je dood.

Ik had je moeten bijstaan, die laatste dagen. Waarom was ik er niet voor je? Zeg me, hoe kon ik weten dat je er zo plotseling vandoor zou gaan. Brabantse humor zeker? Dat hadden we toch niet afgesproken…

Lieve Simon, ik ben het spoor goed en grondig bijster. Ik wilde een ode aan jou schrijven, maar kom niet verder dan dit. Houd ze maar van me tegoed, okay?

Het boekje dat hier nog ligt en dat ik voor je kocht om nog eens cadeau te geven… Nog eens… Je zal er niets meer aan hebben. Ik ben te laat. Voor eens en voor altijd.

Mijn lieve ridder, je zal mijn blog nooit meer lezen. Gelukkig weet je dat ik van je houd. Dat ik van je hield… Ik had je zo lief. Mijn beste vriend…

Ik groet je in stijl. Alle liefs van mij, jouw Gwenhwyfar. Ik mis je. Houdugoed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 december 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: