Compositum

4 Simon

Slimme vrouwen zetten hun baan opzij

aspergesIn het blad Opzij lees ik dat hoog opgeleide vrouwen steeds vaker kiezen voor een beroep waarvoor ze weliswaar minder betaald krijgen, maar waarin ze des te meer voldoening vinden.

Juriste wordt dierenarts, onderwijzer gaat werken in de kinderopvang. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Deze vrouwen hangen hun inkomen aan de wilgen in ruil voor een bevredigende en minder stressvolle job. Het tekent hun intelligentie.

Drijfveren? Het goed betaalde werk bood hen geen bevrediging. Zij strompelden van het ene naar het andere overleg en worstelden met nietszeggende issues als begrotingen, targets en bedrijfsfilosofieën.

Het is zo herkenbaar… Elke dag opnieuw zou ik de haren uit mijn hoofd willen trekken, omdat ik me bezighoud met zaken die mijlenver afstaan van de persoon die ik ben.

Mocht ik asperges gaan afsteken voor mijn huidige inkomen, dan zou ik geen seconde twijfelen. Voor minder kunnen hypotheek, ziektekostenverzekering en alle andere shit niet betaald worden.

De vrouwen van Opzij bevinden zich in de luxe positie geen alleenverdiener te zijn. Dat biedt mogelijkheden. Wat is mijn vooruitzicht? Ik kan schrijven. Welkom tussen 1 miljoen aspirant schrijvers.

Voor de goede orde: ik heb geen bijzondere affiniteit met asperges. Ik lust ze niet eens. Het is geestdodend werk waarvan ik droom. Verstand op nul, blik op oneindig en afsteken maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 december 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: