Compositum

4 Simon

Wat zegt ze?

oorIk heb een afspraak. De auto staat bij de garage. Ik neem daarom de benenwagen richting de huisarts. Door de sneeuwbagger, de snijdende wind. Ik ben geen mietje, maar het doet pijn aan mijn oren.

Keurig op tijd neem ik plaats in de wachtkamer. Iets te laat wordt mijn naam omgeroepen. Da’s mooi, denk ik nog, ik word snel geholpen. Dan vertelt de assistente me dat mevrouw huisarts is weggeroepen voor een spoedgeval. Heb ik dat? Ja, dat heb ik.

Of ik effe wil wachten. Ik mag ook een nieuwe afspraak maken. ‘Dan moet ik weer een vrije dag nemen,’ sputter ik tegen. ‘Hoe lang duurt effe?’ Ze haalt haar schouders op. ‘Een indicatie?’

Het kan een kwartier duren, maar ook een half uur, wordt me meegedeeld. Ik besluit nog wat in de wachtkamer te vertoeven. * wacht…* Een dik half uur later is dokter terug. Binnen vijf minuten ben ik vertrokken met een doorverwijzing naar de apotheek voor een antibioticum.

Bacteriële ontsteking. Heb ik dat? Ja, dat heb ik. In mijn andere oor zit een prop. Wat zegt u? Precies ja. Moet eruit. Volgende week weer terug. Eenvoudige door de assistente uitgevoerde behandeling. Gelukkig worden assistentes gewoonlijk niet weggeroepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 december 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: