Compositum

4 Simon

Effe wachten…

fileHet sneeuwt. Heel het land is ontwricht. 900 kilometer file in de avondspits. 75 kilometer onder het record. Het is wat. Niets mis met onze infrastructuur, er is gewoon te weinig asfalt.

Het openbaar vervoer is niet meer wat het ooit was (lang leve de privatisering), maar zelfs met een goede OV regeling, jaag je de mensen hun auto niet uit. Ik spreek als ervaringsdeskundige.

Neem een bouwmarkt, een meubelboulevard, een tuincentrum… Over het algemeen niet per fiets of benenwagen bereikbaar. Sinds kort rijdt er weer een bus in het industriegebied waar mijn werkgever gehuisvest is. Als je deze neemt, ben je wel aan een vaste eindtijd gebonden.

Het heeft niet eens zo hard gesneeuwd vandaag. Dat belooft wat. Ik mag morgen wel een uur eerder vertrekken, wil ik tijdig op mijn werk arriveren. Ik ben alvast benieuwd hoeveel af- of te laat meldingen ik ga krijgen.

Camiel Eurlings was de eerste minister in een rij van velen in wie ik vertrouwen durfde hebben. De beste man besloot dat zijn gezin belangrijker is dan de Nederlandse verkeerschaos. Wie kan hem ongelijk geven?

Zijn opvolger: Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus is een vrouw. Ook dat belooft wat. Weinig goeds, denk ik zo. Ik baseer mijn uitspraak op de wapenfeiten van de vrouwen die Eurlings voorgingen. Ik ben een vrouw, dus ik mag het zeggen.

Omdat Verkeer en Waterstaat kennelijk onvoldoende uitdagingen kende, besloot kabinet Rutte het ministerie samen te voegen met dat van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Welja, misschien gebeurt er nu eindelijk eens iets.

Zo werd ik best vrolijk van de berichten dat we begin 2011 tien kilometer harder mogen gaan rijden op een aantal (waarom een aantal?) Nederlandse snelwegen. De termijn is alweer opgeschoven. Eerst moeten de effecten op de verkeersveiligheid en het milieu worden vastgesteld.

Kunnen we deze niet gewoon op ervaringsbasis vaststellen? De praktijk biedt de betrouwbaarste conclusies tenslotte. Het zal aan mij liggen, zeker. Ik wacht nog wel een poosje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 29 november 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: