Compositum

4 Simon

Palinismen

palinIk schreef al eens over de aartsconservatieve republikeinse Sarah Palin, die flink gestoord maar niet prettig is en boegbeeld van de Amerikaanse Tea Party. Tot overmaat van ramp doet zij een gooi doet naar het presidentschap in 2012.

Het AD meldt vandaag dat deze tamelijk wereldvreemde dame een nieuwe blunder van formaat heeft begaan. Ze heeft daar een patent op, is me opgevallen. Toch valt ze niet van haar voetstuk. Wellicht mag ze dit krediet op conto van haar uiterlijk schrijven…

Tijdens een interview voor een van de best beluisterde radioprogramma’s, de show van Glenn Beck, gaf ze aan dat het hoogste tijd wordt dat de VS Noord-Korea te hulp schiet. Het was de presentator die haar moest uitleggen dat niet Noord-Korea maar Zuid-Korea bondgenoot is van haar thuisland.

In de VS heeft men reeds het woord palinisme geïntroduceerd, wat zoveel betekent als: een erg domme, feitelijk compleet foutieve uitspraak of een verzinsel. Een aardig voorbeeld van zo’n palinisme, afkomstig uit een toespraak voor aanhangers van het creationisme: Palin beweerde destijds dat mensen en dinosauriërs gelijktijdig de aarde bevolkten.

Ach ja. Waarom zou je ook vertrouwen op de wetenschap, als je zelf alle wijsheid in pacht hebt? Ik geef Obama een goede kans. Mocht Palin t.z.t. toch succes boeken, dan zie ik het somber in voor de Amerikaanse burgerbevolking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 november 2010 door in Maatschappij, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: