Compositum

4 Simon

Megabestelling (2)

readingbooksBij thuiskomst stort ik me op mijn binnengekomen bestelling; een tot de nok toe volgepakte doos van centraal boekhuis. Er zit geen lint omheen; het mag de pret niet drukken. Een verpakking vol pareltjes. Ik noem er enkele.

Het lelietheater van Lulu Wang en Rokjesdag en andere lenteverhalen van Martin Bril, twee titels die al geruime tijd op mijn verlanglijstje stonden.

Ik kan nu alsnog De hemel gaan ontdekken met Harry Mulisch en me verdiepen in Het vertrek van de mier van Toon Tellegen. Verder sta ik te popelen om God als misvatting van Richard Dawkins te lezen.

Mijn mooiste aanwinst: Een kleine geschiedenis van bijna alles, een lijvig werk van Bill Bryson. Het vervolg op Rijmkroniek des Vaderlands, door Jean-Pierre Rawie en Driek van Wissen mocht in mijn collectie ook niet missen.

Ik bestelde verder: Vincent van Gogh, een leven in brieven 1853-1890,Nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier en Van Watteau tot Ingres, een boekje met prachtige 18de-eeuwse Franse tekeningen, in het “echie” te bewonderen in het Rijksmuseum Amsterdam.

De overige titels kom je vroeg of laat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nog wel tegen in mijn boekentip kolom. Oh, en als ik mijn blog verwaarloos, ben ik vermoedelijk druk met lezen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 november 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: