Compositum

4 Simon

Going Back!

goingbackPhil Collins bracht onlangs een nieuw album uit. Going Back. Een laatste soloalbum met soulcovers, hoofdzakelijk afkomstig uit de registers van Motown. ‘Een eerbiedige ode aan de muziek van mijn jeugd’, aldus de zanger.

De oorspronkelijke titel: “18 Good Reasons”. Achttien liedjes die ooit aanleiding vormden om te gaan drummen dan wel verliefd te worden op muziek. Als het aan de platenmaatschappij gelegen had, was de trend van elf, hooguit twaalf liedjes gevolgd.

Collins coverde voor zijn zwanenzang maar liefst vijfentwintig songs en zag zich gedwongen er zeven te slachtofferen. De platenmaatschappij hoopt nochtans wel geld te kunnen verdienen aan een luxe uitvoering, waarop alle nummers te horen zijn.

Saillant detail: de jeugdfoto van Collins, die de cover van het album siert, werd gemaakt door zijn toenmalige dramadocent en kwam in latere instantie terecht bij een agentschap. De zanger heeft bijgevolg voor zijn eigen jeugdkiekje moeten betalen.

Ik luisterde al enkele nummers en ben verheugd. Waar Collins na zijn derde album voor mij afdeed als beste liedjesproducent en zanger ooit, heeft hij met zijn nieuwste soloproject weer wat krediet herwonnen. Jammer dat het hierbij blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 20 november 2010 door in Muziek, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: