Compositum

4 Simon

Omgekeerde wereld…

bankpasIk krijg een brief van mijn allerminst gewaardeerde bank, waarbij ik nog altijd klant ben, omdat ik wel de overstap naar een andere bank regelde, maar mijn “klantschap” nog niet officieel opzegde. Ik quote de eerste alinea…

“Steeds meer klanten handelen hun dagelijkse bankzaken af via internet en telefoon. En bezoeken daarom minder het kantoor. Tegen die achtergrond richten we onze dienstverlening dan ook anders in. Dat betekent dat de functie van het SNS kantoor verandert.”

Fantastisch. Het kantoor verdwijnt en in plaats daarvan krijgen we een winkel. In deze winkel vinden we informatie over het productaanbod en kunnen we online bankieren. Er is zowaar een verkoop adviseur aanwezig.

Mag ik even… Steeds meer klanten handelen hun bankzaken af via internet en telefoon omdat ze daartoe goddomme gedwongen waren. Omdat de SNS geen service meer verleende vanuit haar kantoor. Ja, dan kun je de toko inderdaad net zo goed opdoeken.

“Omdat wij onze klanten niet langer als volwaardige klanten behandelen, sinds wij hen niet de keus laten tussen online bankieren dan wel bankieren op authentieke wijze, waren wij in staat onze dienstverlening vakkundig uit te kleden.”

Dat was een passender eerste alinea geweest. En voor een tweede alinea heb ik ook nog wel een suggestie:

“Op deze wijze kunnen wij ons productaanbod met veel meer winstmarge aan u slijten, beste klant en vinden wij een valide excuus om de functie van ons kantoor geheel overbodig te verklaren. Voor de pinautomaat kunt u terecht bij de HEMA, die tegen zessen haar deuren sluit.”

Ik ben tegenwoordig klant bij de ING, waar men een uiterst fatsoenlijke dienstverlening in stand heeft gehouden. Ik kan er al mijn bankzaken gewoon aan de balie regelen, zelfs in de avonduren. Jawel. En aan de gevel hangt een pinautomaat. Zoals je mag verwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 november 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: