Compositum

4 Simon

Doldriest wedervaren

stierIk moet denken aan een schoolreisje naar Londen. Havo periode. Mijn danmalige vriendinnetje en ik spreken af de Engelse bodem te kussen zodra we aan land zijn. Zo gezegd zo gedaan. De anderen kijken alsof we ons verstand hebben verloren.

De stemming zit er goed in. Tijdens een van de eerste avonden worden we losgelaten. We mogen zonder begeleiding het uitgaansleven van Londen ondergaan. Met het gastgezin spreken we af dat we op tijd weer thuis zijn.

Maar waar de drank is in de vrouwen, is de klok ver te zoeken. We laten ons thuisbrengen door een taxichauffeur die ons waarschijnlijk de rest van zijn leven zal herinneren. Voordat we naar binnen stappen, trekken we nog even de wei in.

‘Gezellig hè, zo’n picknick in het pikkedonker…’ We hebben geen eten bij, maar de gedachte is er niet minder om. Als mijn vriendinnetje een stier denkt te ontwaren, schiet ze lichtelijk in paniek.

‘Wat is de definitie?’ vraag ik. ‘Ik bedoel, als dit een koe is, dan is het er eentje met best grote hoorns’ We staan op om onszelf ervan te verzekeren dat het geen manneke is, maar als het beest ineens heftig begint te snuiven, zetten we het op een lopen.

Wonderlijk, zoals een mens in staat is om onder invloed van veelsteveel drank een dreigend onheil te bezweren. Zoveel moeite als we hadden om in het weiland te geraken, zo gemakkelijk vonden we onze weg eruit.

De vrouw des huizes is boos, wanneer we aanbellen. Haar man ook. We zijn te laat. Natuurlijk. Of we hebben gedronken? Wat heet. Na een oeverloos lang aanhoudende preek mogen we eindelijk onze roes gaan uitslapen.

De wereld draait als ik mijn ogen sluit. Misschien ben ik het zelf. Ik fluister Inge’s naam. ‘Slaap je al?’ Ze lacht. ‘Nee,’ zegt ze. ‘Veelste dronken.’ We besluiten ons avontuur al zingend met ons levensmotto van die week:

Always look at the bright side of life.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 14 november 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: