Compositum

4 Simon

Dwaaltocht met gevolgen

boschplaat1Ik moet denken aan een schoolverblijf op Terschelling. Mavo periode. We fietsen over de Boschplaat. Mijn danmalige vriendinnetje en ik storen ons aan het getreuzel van de anderen. We nemen een voorsprong.

Wanneer we voor de vorm een blik over onze schouders werpen, zien we dat onze klasgenoten ons niet hebben kunnen bijbenen. We zijn alleen met elkaar in wat nog het best omschreven kan worden als: het midden van nergens. De avondschemering valt in.

Er is geen paniek, want de Boschplaat is niet oneindig en het regiem van de “Kampong” waar we vertoeven is niet iets waarnaar we halsreikend uitzien. Op ons dooie akkertje aanvaarden we de terugreis.

Wanneer we een uur later nog altijd niets anders hebben gesignaleerd dan duinen en bomen, beginnen we ons lichtelijk zorgen te maken. We hebben geen kompas en wie zegt ons dat we niet in circels bewegen? Het is geen verleidelijk vooruitzicht de nacht buiten te moeten doorbrengen.

We fietsen verder en slaken een kreet van opluchting wanneer we in de verte een boerderij ontwaren. Terug in de bewoonde wereld! De woning staat er weliswaar moederziel alleen, maar het biedt vooruitzicht. We bellen aan en verklaren onze aanwezigheid.

Een vriendelijk vrouwspersoon staat ons toe contact op te nemen met de camping. We blijken in de buurt te zijn. Een half uurtje fietsen nog. Met tegenzin vervolgen we onze weg.

Terug op de camping wacht ons geen warm welkom. Onze mentor, tevens lerares Nederlands is (op z’n zachts gezegd) furieus. Hoe we het in ons hoofd konden halen..? Of we enig idee hadden hoe ongerust ze waren..? Met gespeelde schaamte kijken we naar onze tenen.

Bij wijze van straf mogen we de volgende dag niet deelnemen aan de geplande sportacitiviteiten. We doen ons best om onze welgemeende opluchting niet te tonen. Want hoe leuk een robbertje fietsen ook is, voor sport zijn we geen van beiden in de wieg gelegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 november 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: