Compositum

4 Simon

Digitaal gespuis

webtrollIk ga u uitleggen wat een trol is. Neen, ik heb het niet over die valse, wanstaltige figuren uit de sprookjeswereld … Ik doel op een ander soort misbaksel, te weten: de internet troll.

Deze trollen posten uitsluitend om onrust te zaaien dan wel om af te kraken. Het is hun ongehoorde schreeuw om aandacht waardoor ze menen onder meer nieuwssites, fora en blogs te moeten vervuilen. Inhoudelijk hebben ze niets te melden.

Een trol is gelijk een meeuw die met een hoop bombarie komt aangevlogen, de boel onderschijt en weer vertrekt, met dat verschil dat de trol vasthoudender is. Vervelend, maar niet onoverkomelijk.

Geef het geboefte de aandacht waar het op uit is en je geraakt er niet meer van af. Niet voeden is daarom het devies. Negeren. Ga niet op de berichten in, laat staan serieus.

Een trol denkt dat ie te allen tijde het laatste woord heeft. Daar is op zichzelf niets mis mee. Laat ‘m in die waan, gun ‘m dat plezier. Geen reactie is op z’n plaats. Hooguit op de achtergrond wat empathie. Een trol is namelijk per definitie meelijwekkend.

U bent gewaarschuwd.

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 3 november 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 9.731 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 7 andere abonnees