Compositum

4 Simon

Linke hobbie

helpbiDe Tea Party kent nu ook een Nederlandse variant. Oprichters Richard en Cindy Schneider kopieerden het Amerikaanse concept in een poging hiermee op eigen bodem het sociale stelsel te bestrijden.

‘Wij zijn een verzorgingsstaat, hoe hard dat ook mag klinken,’ schrijft Cindy in haar blog. Ze waarschuwt voor linke hobbies en voor de Grieken, want die zijn niet te vertrouwen. Belastingontduiking blijft daar volksport nummer één, aldus mevrouw Schneider.

Is het misschien al eens in je opgekomen, beste Cindy, dat de mentaliteit van de gemiddelde Griekse burger een gevolg is van het systeem waardoor hij jarenlang is gevoedt? Deze mensen waren al die tijd niet gewend om belastingcentjes af te dragen. De regering hield dit euvel in stand.

Nu de Europese Unie zich ermee bemoeit, ziet het Griekse parlement zich genoodzaakt maatregelen te treffen. Voor de burger betekent dit omschakelen en dat is per definitie niet gemakkelijk. Overigens pleit ook jij voor een belastingvrije staat. Wat is nu eigenlijk je punt?

Wellicht kan Cindy ook mijn volgende vraag beantwoorden. Ik heb er de literatuur op nageslagen, maar kom er niet uit. Wat in hemelsnaam zijn linke hobbies? Of bedoel je misschien linkse lobby’s?

Ik wens jou en je eega geen, en ik benadruk geen succes met je burger initiatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 2 november 2010 door in Maatschappij, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: