Compositum

4 Simon

Een goede zaak

managerAls topambtenaar van een willekeurig ministerie verdien je een leuke som duiten. Ambieer je een nog indrukwekkender salaris, dan is het zinvol jezelf omhoog te werken tot in de directiestoel van bijvoorbeeld het Rode Kruis. Ook het Tropeninstituut betaalt goed.

Het is toch fijn te weten dat deze zetels bezet worden gehouden door mensen met hart voor hun zaak. Wat het zuur maakt, is dat de zaak de eigen portemonnee betreft en niet zozeer het ontwikkelingsdoel.

Bij dergelijke organisaties ontbreekt het aan mensen met een roeping. Het zijn streberige managers die de klus moeten klaren. Bepakt en bezakt met individuele doelstellingen en ambitie, hebben zij logischerwijs vooral affiniteit met hun persoonlijke missie: in dit geval een jaarinkomen hoger dan 124.000 euro.

Nee, dan Lenie ’t Hart, die geheel zonder overheidssubsidie al zoveel jaren lang zieke zeehondjes opkalefatert. Zij runt haar instelling op basis van passie. En ze doet dit bepaald niet onverdienstelijk. Petje af voor Lenie en haar volgelingen.

Hulporganisaties die hun directieleden meer uitkeren dan wat een directeur-generaal aan inkomsten binnenhaalt, kunnen met ingang van volgend jaar fluiten naar hun honderden miljoenen euro’s aan subsidie.

Het behoeft geen toelichting zeker, dat ik hier volledig achter sta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 oktober 2010 door in Maatschappij, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: