Compositum

4 Simon

Oudbakken boeken

antiquariaatVanmiddag samen met een vriend verschillende boekhandels in het stadscentrum van Arnhem afgestruind. Ik liet hem mijn verlanglijstje zien. Dat van hem was drie keer zo uitgebreid. Altijd baas boven baas.

Een kort gesprek met de verkoper van Boekhandel-antiquariaat van Hoorn leerde me dat de man met pijn in het hart zijn zaak sluit. Het aloude concept is niet langer bestand tegen de oprukkende concurentie van met name het internet.

Zonde, stelden we beiden vast. En zo is het. Het antiquariaat heeft zo’n 1.500.000 algemene boeken op voorraad en is o.a. gespecialiseerd in natuur, oude zeldzame boeken, Nederlandse streekgeschiedenis, antieke prenten, boekenweekgeschenken, en strips.

Het is er aangenaam toeven. Nog wel. Zoveel romantischer dan online een boekje bestellen. De sfeer van voorbije verledens kenmerkt het rommelige doch goed gecategoriseerde interieur. Je kijkt er door de ogen van bibliofielen die jou voorgingen en ruikt er de vergankelijkheid van grauwgelezen boeken. Heerlijk!

Voordat we tegen het einde van de middag uit eten gingen bij meneer Lai Kway, waagden we ons in proeflokaal de nieuwe Waag voor een bak koffie en strandden temidden van een grote groep receptiegangers. Er werd gezongen voor Charles, gepensioneerd pensionaris, die van onze belastingcenten binnenkort naar Japan vertrekt.

We zongen uit volle borst mee, in de hoop ook een greep uit het bittergarnituur te verdienen, maar onze inbreng mocht niet baten. Bij meneer Lai Kway hoefden we niet te zingen om te mogen eten. Betalen wel. Mijn vriend nam de rekening voor zijn rekening. Thanks again body!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 oktober 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: