Compositum

4 Simon

Trouwbreuk

ontrouwZo’n anderhalve maand geleden wees een vriend mij op een door de Trouw georganiseerde schrijfwedstrijd, met als thema: “Wat ik het liefste zou vergeten”. Geheel tegen mijn natuur in, ging ik direct aan de slag en voltooide dezelfde dag nog mijn bijdrage.

In de daarop volgende dagen bracht ik hier en daar nog enkele wijzigingen aan. Een niet onbelangrijk onderdeel van het schrijfproces. Geheel conform mijn karakter wachtte ik met het verzenden van mijn inbreng tot kort voor de deadline, welke volgens Letter & Geest – het literaire katern van de krant – op 24 oktober zou verstrijken.

trouw

Wat schetst mijn verbazing wanneer ik vanmiddag mijn kopij wil uploaden? Op de site van Trouw lees ik: “De ‘Schrijfwedstrijd Vergeten’ is woensdag 20 oktober, om 17.00 uur, gesloten.” Mooi is dat. Het zal toch zeker de laatste keer zijn dat ik een verhaal schrijf voor een wedstrijd, geïnitieerd door deze krant.

Mijn vriend opperde een klacht te zullen indienen. ‘Ga jij ook een klacht indienen?’ vroeg hij me. ‘Nee,’ zei ik, ‘want dat doe jij al voor mij.’ Na een korte stilte vervolgde hij: ‘Ik zeg mijn abonnement op.’ Inderdaad… de enige juiste reactie.

Want Trouw strooit wel leuk met mooie leuzen als: “De verdieping”, maar neemt kennelijk niet de moeite om zich in haar eigen publicaties te verdiepen. Het roept associaties op met de Telegraaf, die het met de etiketten ook niet zo nauw neemt. In elk geval nemen zij wel de moeite om op gezette tijden een rectificatie te plaatsen.

Voor nu: over tot de orde van de dag en snel vergeten dit fiasco.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 oktober 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 9.014 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: