Compositum

4 Simon

Anguis fragilis

SONY DSCEnige tijd geleden stuitte ik op een schepsel waarvan ik vermoed dat het een hazelworm was. Het beestje bevond zich midden op het wandelpad en het was te danken aan mijn oplettende blik dat ik mijn schoen er niet bovenop zette.

Wat te doen? Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen deze pootloze hagedis aan zijn lot over te laten. Het was relatief druk in het bos en ik vermoedde dat niet alle wandelaars zoveel oog voor hun omgeving zouden hebben.

Ik greep een kleine stok, waarmee ik behoedzaam het achterlijf maande in beweging te komen. Het resultaat was dat er aan de voorkant een gespleten tongetje tevoorschijn kwam dat razendsnel weer naar binnen verdween.

In eerste instantie leek de zichtbaar geagiteerde worm niet voornemens mee te werken, maar uiteindelijk draaide het beestje zich om en ging er als een speer vandoor. Ik voelde me bezwaard omdat ik ‘m in een richting gedreven had, waar ie vermoedelijk vandaan was gekomen.

Mijn missie was evengoed geslaagd. Het schepsel bevond zich nu op een plek waar geen mensenvoet ‘m nog zou kunnen bereiken, laat staan vermorzelen. Ik kon met een gerust hart verder wandelen. Met mijn blik strak op het pad gericht, dat wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 18 oktober 2010 door in Flora & Fauna, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: