Compositum

4 Simon

Heerlijke smullerij

slabVanavond at ik bij een vriend. Hij plaatste een wok met daarin een appetijtelijk ogende maaltijd op tafel. Rijstebrij… Neem me niet kwalijk. Rijst erbij. ‘Ik heb makkelijk gedaan,’ zei hij. ‘Hongaars-Mexicaanse Goulash.’

‘Je combineert twee keukens,’ zei ik. ‘…en dat noem je makkelijk?’ Hij bedoelde: ‘Ik had het ook in mooie schaaltjes kunnen serveren.’ Maar nee toch. Niet voor mij. In mijn hart ben ik een Bourgondiër. Kluif in de hand, fles aan de keel, restjes voor de hond. Ken uzelf…

Het verzoek: ‘Breng je eigen servetjes mee, knoeikut!’ van een week eerder, was me ontschoten. Gelukkig had hij slabbetjes en beter nog: had ik ze niet nodig. Ik at zonder morsen mijn bord leeg. Hoor, hoor. Pas toen ik een slok water nam, ging het mis.

Plaats dan ook niet van die onnozele opmerkingen, juist als ik doende ben een slok water naar binnen te werken! De stoel bleef droog, mijn broek niet. Och, erger meegemaakt. Eens in chique restaurant aardappel op bord van collega getorpedeerd. Was pas gênant.

Na het eten nog wat geschreven samen. Altijd leuk. Nu nog hopen dat het zoden aan de dijk zet. We beloofden elkaar ons best te doen a.s. zaterdag in de loterij 30 miljoen te winnen. Als het lukt, kopen we de ander vrij. Een belofte die ik met liefde zal invullen.

En niet omdat ik makkelijk praten heb.
Sweet dreams anyway…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 oktober 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: