Compositum

4 Simon

Paardenkracht en hoge hakken

v70Als ik door mijn dakraam naar buiten gluur, ontwaar ik in het schijnsel van de straatlantaarn een prachtige, donkerblauwe Volvo V70. Een goed onderhouden occasion. Vannacht is deze auto van mij.

Ik maakte eerder vandaag een ritje in dit scheurijzer en liet me overrompelen door het geweldige vermogen. Wat een klasse! Ik zou er met liefde mijn eigen 850 voor inruilen. Mmm… Eerst maar eens zien of deze de APK gaat overleven. Zo niet, wie weet…

Iets anders…
Enige tijd geleden beloofde ik terug te komen op de verhalenbundel van Writers on Heels, getiteld: De verleiding. Intussen heb ik de bundel gelezen en besluit ik het geen plek te gunnen in mijn boekentip kolom.

Daarvoor had van de dertien verhalen toch minstens de helft tot mijn verbeelding moeten spreken. Slechts enkele schrijfsters slaagden erin mij te boeien. Hulde vooral aan: Siska Mulder, Susan Smit en Lisette de Groot. De laatste dankt haar publicatie in deze bundel aan het winnen van een verhalenwedstrijd.

Het trio wist te verrassen met spitsvondige dan wel aangrijpende thema’s en in alle gevallen een vlotte vertelstijl. Simone van der Vlugt, Cindy Hoetmer en Karin Giphart stelden teleur. De verhalen van de overige schrijfsters waardeer ik middelmatig tot redelijk.

De foto op de achterflap toont slechts twaalf van de dertien dames, in sensuele outfits en op high heels. Al met al een verleidelijk plaatje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11 oktober 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: