Compositum

4 Simon

Leven en welzijn

nutshellVandaag in goed gezelschap een terrasje gepikt in het Montferland. Met een bescheiden zonnetje op mijn huid en heerlijk geurende koffie binnen handbereik, ben ik in mijn element. Kleinschalig geluk.

Wat later verruilen we onze stek voor een ander onderkomen, alwaar ik vergeefs op zoek ga naar verdwenen koperkleurige knopjes en wellicht te snel mijn queeste weer opgeef om me te laven aan de smaak van verse rooibosthee en Japanse rijstcrackertjes.

Mijn zoektocht naar geluk is nochtans beter geslaagd. Als ik me bedenk in welk een crisis ik enkele maanden geleden nog verkeerde… Het leven is niet veranderd en ik ben dezelfde persoon. Het geluk haal ik uit mijn onafhankelijkheid; de vrijheid om te zijn wie ik wil zijn.

Tip voor een ieder die vreest ten onder te gaan in de stortvloed van alledaagse verwachtingen: werp je maskers af. Wees vrij in denken en in daden. Adaptatie tot op zekere hoogte. Leg jezelf geen beperkingen op wanneer deze niet absoluut noodzakelijk zijn.

Het klinkt eenvoudig; dat is het beslist niet. Een kwestie vooral van weten wat je wilt. Weten wat het leven voor jou de moeite waard maakt. Dan is het zaak te doen wat nodig is om je ambities te verwezenlijken.

Het alternatief… berusten in malheur. Kamerling was hiertoe niet in staat en beëindigde zijn leven. Eeuwig zonde. Mijn leven is me te lief. Ik koester mijn geluk, al komt het in een notendop.

Live long and prosper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 oktober 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: