Compositum

4 Simon

Let’s rok…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp rokjesjacht vandaag. Met moeders aan boord toog ik naar Arnhem, alwaar we overdekt winkelpark Kronenburg en vervolgens het stadscentrum bezoeken. We vertrekken bijtijds; een kwestie van zelfkennis.

Het is altijd gezellig met mijn moeder. Het mens heeft een bijzonder gevoel voor humor en is bij tijd en wijlen zo gek als een deur. Daar ben ik blij om, want het geeft me een valide excuus voor m’n eigen soms wat zotte gedrag.

We bezoeken onze favoriete winkels en brengen er meer uren door dan we voornemens waren te doen. Same as always. We zijn temidden van alle verlokkingen amper vooruit te branden. Fleurige bloemen, geblokte bloesjes en kittige lingerie… Als gewoonlijk komen we tijd tekort.

Even voor sluitingstijd wurm ik me met gezwinde spoed uit de paskleding. Klokslag negen uur ben ik weer helemaal aangekleed. Een lichtelijk geagiteerde winkeldame deelt mee dat ze op het punt staat de zaak te sluiten, juist als ik me bedenk dat ik nog een beha van de winkel aan heb.

Ik verontschuldig me en worstel me weer uit mijn jurk, opgelucht dat ik het tijdig opmerkte. Het was tamelijk gênant geweest wanneer ik mijn eigen sleetse beha op de toonbank had gelegd om af te rekenen. Mijn moeder zou me vermoedelijk de rest van de avond hebben uitgelachen.

We slagen allebei. Ik iets meer dan zij. Lang leve de vakantie. Volgende week gaan we nog een keer. Ik schreef het al vaker en het moet me nog eens van het hart: mijn moeder is de allerbeste, de allerliefste. De allergekste ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 oktober 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: