Compositum

4 Simon

Kwestie van geduld…


rowwenhezeRowwen Hèze bestaat 25 jaar. De band viert dit heuglijke feit met een jubileumtour: Early Bird. Vanavond treden ze op in de Rijnhal in Arnhem. Van een goede vriend kreeg ik voor mijn verjaardag een entreekaartje.

We vertrekken rond kwart over zeven, aangezien het spektakel om acht uur zal beginnen. Veel te vroeg rijden we het parkeerterrein op, alwaar mijn zeer gewaardeerde vriend acht euro mag betalen om zijn vehikel te mogen plaatsen. Goedemorgen!

Oh nee, het is al avond. Weliswaar vermeldt het toegangsbewijs een aanvangstijd van 21.00 uur, onder het mom: beter op tijd dan te laat, stappen we rond kwart voor acht de zaal binnen, waar zich op dat moment al flink wat volk heeft verzameld.

Drie vrolijke Nijmeegse meiden: Dolly, I beg your pardon geheten, verzorgen het voorprogramma met zowel opzwepende als melancholische bluegrass liedjes. Als iets na half negen het trio aankondigt hun gospelrepertoire in de strijd te zullen werpen, besluiten wij buiten nog even een rokertje te nemen.

Keurig op tijd staan we weer in de zaal, alwaar de plaatselijke dorpsgek onze plekjes heeft vrijgehouden. Vanaf het podium slingeren nog steeds de meiden met hun banjo, contrabas, en akoestische gitaar opwekkende melodieën de zaal in.

Kwart voor negen… Terwijl wij ons tegoed doen aan de koffie, vloeit overal om ons heen het bier rijkelijk. De stemming zit er al goed in. Om negen uur taaien de dames af en wacht iedereen vol spanning op wat komen gaat.

Songs van Pearl Jam, Live, The red hot chili peppers en soortgelijke bands moeten ons zoet houden tot Rowwen Hèze klaar is om het podium te betreden. Het duurt en het duurt. Om half tien verschijnen eindelijk de Limburgers ten tonele. Het feest kan beginnen.

En feest is het! Naast de bekende hits worden ook enkele liedjes van het nieuwste album ten gehore gebracht. Nederpop op z’n best. In de zaal wordt uitgebreid gedanst. Het is muziek waarop je met de beste wil van de wereld niet kunt blijven stilstaan.

Een concert van wereldklasse. Toffe gasten, die Limburgers. Spijtig alleen dat ze daar in het zuiden een andere klok hanteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 september 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: