Compositum

4 Simon

Dit is geen rectificatie…

coqIk schreef enkele lullige stukjes over een collega. Daarvan heb ik geen spijt, want hij haalde me het bloed onder de nagels vandaan en wie dat doet, krijgt z’n vet. Dapper was het beslist niet. Dapper was ik geweest, wanneer ik hem verbaal het heen en weer had gewenst.

De man is niet mijn vriend en zal dat nooit worden, maar ergens heb ik respect voor hem. Zoals hij zich door het leven bluft, altijd een antwoord klaar heeft (ook al gaat dit nergens over) en daarmee eens te vaak het laatste woord heeft. Je moet het maar kunnen.

Ik ontbeer deze gave. Misschien zoek ik om die reden wel mijn toevlucht tot pen en papier. Het virtuele papier in dit geval. Ik neem me voor om hem na dit blog geen onderwerp meer te laten zijn. Al is het maar omdat het leven interessanter onderwerpen biedt.

Vandaag leerde ik dat hij gezondheidstechnisch wat gammel in elkaar steekt. Dat gun ik hem niet. Ik gun dat niemand. Het blijft een vreemde kwast; het ene moment zoekt hij duidelijk toenadering, het volgende stampt ie je regelrecht de aardbodem in.

Wat moet ik daar dan mee? Ik houd van consequentie. Verafschuw me of vind me aardig. Speel geen spelletjes met mij. Tenzij je daarvoor expliciet mijn toestemming krijgt. Ik houd best van spelletjes, maar op een ander niveau.

Ik vermoed dat achter deze façade van wat ik nog het best kan omschrijven als een mengeling van voorgeprogrammeerde nukkigheid en stupide haantjesgedrag, zijn ware aard schuil gaat. Waarschijnlijk is hij niet in staat te doorzien dat sommige vrouwen hier helemaal niet van gecharmeerd zijn.

Zijn ware aard… ik heb een vermoeden. Het is geen slecht mens. Een teveel aan zelfingenomenheid maakt dat zijn betere eigenschappen niet bijzonder goed uit de verf komen. Zonde. Met name voor hemzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 september 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: