Compositum

4 Simon

Happy happy, joy joy (nou, ontzettend…)

Stemmingswisselingen… Loop ik het ene moment met m’n ziel onder de arm, het volgende kan ik heel de wereld aan. Hollen of stilstaan. Steeds een verrassing. Het is verwarrend.

Laat ik maar content zijn dat dit alles zuiver werk gerelateerd is. De stress wordt gecompenseerd met eindeloos veel liefde. Soms vraag ik me af waaraan ik dit heb verdiend. Ongeacht het antwoord… het maakt dat ik overeind blijf staan.

Het is nochtans een teken aan de wand dat ik ruim voor het aanbreken van de nacht alweer op de bank in slaap sukkel. Vermoeidheid speelt me parten. Ik krijg onvoldoende slaap en breng teveel zorgen mee naar huis. Een foute combinatie.

Kon ik maar, naar goed voorbeeld, de zorgen van me afschudden zodra ik ‘s middags in mijn auto stap. Het is een kunst die ik nog moet leren moet verstaan. De aapjes laten waar ze horen, mijn eigen aapjes opsluiten voor de nacht.

Het doet me aan iets denken. In de V.S. ontstaat een nieuwe trend. Een aap als huisdier. Zo’n lief, snoezig babyaapje spreekt tot de verbeelding, dat ga ik niet kunnen ontkennen. Honderd keer aandoenlijker dan een mensenkind. Maar wacht even…

Aapjes laten zich niet domesticeren. Eenmaal volwassen worden het vervaarlijke lastpakken, erger dan de wreedste kinderen. Over wisselende stemmingen gesproken! Waarom, in hemelsnaam, staat de Amerikaanse overheid dit toe? Wat een gotspe!

Obama, like me, you’ve got a mission.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 14 september 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: