Compositum

4 Simon

Kink in de kabel

verlanglijstje1Ik vatte het plan op in oktober enkele weken van huis te gaan om in alle rust te kunnen schrijven. Het plan stond al eerder op losse schroeven. Nu moet ik beseffen dat er geen geld is. Het mag geen openbaring heten. Er was immers nooit geld voor enige vorm van ontspanning.

Vervelend wel dat zelfs een werkvakantie er kennelijk niet in zit. Wat betekent dit nu? Ik weet het niet meer. Het doet me opvallend weinig. Verdriet blijft uit; berusting staat me bij. Kennelijk was ik hier onwillekeurig op voorbereid.

Optie 1 (het geld dat we spaarden t.b.v. de renovatie) is geen optie want daarmee hebben we reeds diverse onvoorziene gaten gedicht. Bovendien gebruikten we het tegen beter weten in om wat broodnodige ontspanning te kopen. Het zou onverstandig zijn om ook het restant er doorheen te jagen.

Optie 2 (mijn eigen spaargeld => de som van 20 jaar kerst en verjaardagen minus wat ik reeds verbruikte) is evenmin een optie. Het enige geld waarover ik zelf kan beschikken. Dat geef ik liever uit wanneer ik eens uit eten wil o.i.d. en de bank weer eens niet meewerkt.

Kortom, ik aanvaard maar dat ik me niet kan afzonderen. Wat er van het schrijven zal terechtkomen, durf ik me niet af te vragen. Het is hoe dan ook een onzekere factor. Thuis of elders, innerlijke rust is een eerste vereiste. Inspiratie laat ik dan nog buiten beschouwing.

Het is bij nader inzien een illusie te denken dat ik in vier weken tijd de rest van mijn leven kan bepalen. Maak maar een agenda Jansen. Elke dag een tot twee uurtjes schrijven. Vergeet vooral niet te eten. Misschien (als er tijd rest) nog wat lezen en dan snel de wekker zetten.

Een extra leven… Mocht sinterklaas mij niet tegemoet willen komen, dan kan ik het bij de kerstman nog proberen.
Ik kan heel lief kijken, dat scheelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11 september 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: