Compositum

4 Simon

Het dagelijks ritueel

sparetimeDe afgelopen week verliep zo’n beetje elke dag volgens hetzelfde stramien. Ik kwam thuis, werkte mijn avondeten naar binnen, zocht mijn ontspanning in een film (heel regiment geleend van moeke) en moest daarna praktisch alweer naar bed.

Zou ik mezelf naderhand nog tijd gunnen om een blogje te schrijven, dan schieten zowel vriend als kater erbij in. Zij krijgen toch al zo weinig aandacht. Ik zou daarom beter de film in het hoesje laten. Ontspanning mag vooral niet teveel tijd in beslag nemen.

Ik wende me ooit aan om voldoende te hebben aan vijf tot zes uur slaap per nacht. Een noodzakelijk kwaad, aangezien ik veel tijd voor mezelf nodig heb. Een gebrek daaraan is funest voor mijn innerlijke rust. Het breekt me regelmatig op.

Hoe vaak probeerde ik al om mijn tijd logisch in te delen… leven volgens een agenda. Het werkt niet. Onverwachte zaken vreten tijd, zowel thuis als op het werk. Bovendien kan ik niet leven volgens een vaststaande planning. Het is moordend voor mijn enthousiasme.

Ik mag dan nog blij zijn in deze eeuw te leven. Het is een besef dat me weinig troost biedt, omdat vergelijkingen mij nooit enig houvast bieden. De eigen situatie moet het uitgangspunt zijn; het kan per slot van rekening altijd beter of slechter.

Mijn bestand met schrijfopdrachten staat al lange tijd onaangeroerd op mijn bureaublad. De lijst met nog te lezen boeken wordt nauwelijks korter. Ik zoek en vind mijn afleiding wel, maar altijd ten koste van andere zaken. Het is een eeuwig kiezen tussen alles wat ik graag wil doen.

Het ergste is dat ik me voortdurend bezwaard voel, wanneer ik tijd neem voor mezelf, wetende dat mijn aanwezigheid elders zo op prijs wordt gesteld. En zo ben ik steeds een dief van mijn eigen ontspanning. Misschien toch rijp voor mentale bijstand?

Welnee, er is een oplossing… ik vraag dit jaar aan Sinterklaas gewoon een extra leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 september 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: