Compositum

4 Simon

Boodschappen van algemeen nut?

crowLaat opgestaan (na een nacht stevig doorzakken). In de auto gesprongen voor de broodnodige boodschappen. Wat gegeten, koffie gescoord. Daarna in de startblokken voor mijn favoriete vrijdagavondprogramma: Popstars.

Elk jaar opnieuw neem ik mezelf voor om niet te gaan kijken. Elk jaar opnieuw kom ik desondanks in de verleiding. Het zijn de mensen met een plaat voor hun kop van hier tot Tokio die het presteren steeds weer mijn aandacht te trekken.

Zodra het eerste reclameblok de revue passeert, zucht ik eens diep. Het lukt me nog mijn schouders op te halen. Bij het tweede blok raak ik lichtelijk gespannen. Bij het derde vraag ik mezelf meestentijds af waar ik in Godsnaam mee bezig ben.

Nog geen tien minuten na aanvang van de uitzending (oh, was het al begonnen?) word ik reeds getergd door irritante lieden die mij de meest onzinnige producten willen aansmeren. Wil je je oksels laten zien? Ik moet ze dan wel even scheren, wordt mij duidelijk gemaakt.

Waarom kan ik goddomme mijn oksels niet laten zien, zonder ze eerst te scheren??? Nog zoiets: NCOI, het instituut voor werkend Nederland… Bewaar me, ik heb juist het instituut de rug toegekeerd. Het kostte me al mijn vrije tijd en daarvan bezit ik al zo weinig.

De kandidaten maken veel goed. Evenals de boze vriendjes die de jurykamer binnenstormen nadat vriendin lief is afgewezen omdat ze valser zingt dan een kraai ooit kan presteren. Eigenlijk is het best triest dat zoveel mensen over zo weinig zelfkennis beschikken.

Maak je legende waar, zou ik zeggen. Maar bedenk eerst waar je talenten liggen en waar je zwaktes. Met de pubers kan ik nog enigszins meevoelen. De volwassenen zouden toch beter moeten weten.

Vanavond is de programmering zonder vooraankondiging omgezet. Geen miskende popsterren dus. Jammer hoor. Aan de andere kant: ’t scheelt weer zo’n tien reclameblokken à vijftien minuten. Elk nadeel z’n voordeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 3 september 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: