Compositum

4 Simon

Tegenbeweging

heelsIk had er nog niet eerder van gehoord: Writers on heels. Deze schrijvende dames trekken ten strijde tegen de chicklitbeweging. Dat zij pretenderen dit op hoge hakken te doen, zal een kwinkslag zijn. Schrijven doe je tenslotte het meest ontspannen zonder enig schoeisel aan je voeten. Maar dat is mijn gedacht.

Saskia Noort (erelid) schrijft erover: “Wat begon met een romantisch idee om de krachten van jonge schrijfsters te bundelen, groeide uit tot een inspirerend collectief.” Het maakt nieuwsgierig. Ik nam daarom de bundel “De verleiding” mee uit de grabbelbak van de plaatselijke bouwmarkt.

Voor wie de term chicklit niet kent: het is literatuur voor chicks. Voor vrouwen dus. Voor vrouwen die zichzelf kwalificeren als chicks. Ach ja, waarom ook niet. Ieder moet lezen wat hem of haar bevalt. Geen waardeoordeel.

Mij trekt het niet. Alleen al de omslagen van het gros van deze veredelde damesromannetjes sporen niet aan tot kopen. Sporen aan tot niet kopen. Sporen mij niet aan tot kopen. Maar ik zou mezelf ook geen chick willen noemen.

Misschien gaan deze writers on heels mij evengoed teleurstellen. De meeste dames zijn mij onbekend. Zodra ik de bundel heb gelezen, laat ik me opnieuw horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 augustus 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: