Compositum

4 Simon

Durft u het aan?

educatedIk stoor me al enige tijd aan de firma E-matching die via o.m. televisie reclames het fenomeen online dating voor hoger opgeleiden promoot. Een tendentieus gebeuren, waartoe geen zichzelf respecterend persoon zich m.i. zou moeten laten verleiden.

Het gaat mij er niet om dat het bedrijf zich richt op een specifieke doelgroep. Integendeel. Het vereenvoudigt het zoeken naar een geschikte partner en het verhoogt de kansen op een succesvolle match. Daar is in de basis niets mis mee.

Vanwaar dan mijn ergernis? Een en ander impliceert dat niet (voldoende) hoog opgeleide personen het niveau ontberen om als geschikte kandidaat te worden ingeschreven. Zo sluit men een percentage mensen uit dat weliswaar niet hoog geschoold is, maar wel degelijk de vereiste intelligentie bezit.

Zou ik mezelf willen inschrijven bij een online datingservice, dan ben ik veroordeeld tot de Lexa’s en de Friendscouts. Ook daar mankeert niets aan. Echter, de kans dat ik via deze weg een zielsverwante partner ga vinden, lijkt uitgesloten.

E-matching, durft u het aan? Het antwoord is: ja, ik durf het aan, ware het niet dat ik 1. niet op zoek ben en 2. niet in aanmerking kom. Ik voel me gediscrimineerd. Goddank ben ik niet veroordeeld tot dergelijk commerciële inmenging om aan een geschikte partner te geraken.

F*ck you anyway.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 14 augustus 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: