Compositum

4 Simon

Beslommeringen…

teenslippersMijn builenpest laat nog wat lelijke littekens achter. Overal en nog ergens kleine ronde plekjes op mijn lichaam die aanvoelen als schuurpapier. Plaatselijke vervelling. Niet te zuinig. Een voorwereldlijke hagedis is er niets bij. Voor mij geen antibioticum meer. Dat neem ik me stellig voor.

Jaren lang deed ik amper moeite om mooi te zijn en nu ik eindelijk eens wat aandacht besteed aan mijn uiterlijk, zit prompt alles tegen. Alsof de duvel ermee speelt. Of zou het een straf zijn van God, omdat ik hardnekkig zijn/haar bestaan blijf ontkennen? Ach, zolang er geen borsten op mijn rug ontspruiten, mag ik waarschijnlijk niet klagen.

Jordi Bloem (verneem ik zojuist) sprak een voor de hand liggende verwachting uit: vrijdag is het, tussen alle buien door, geheel droog. Zo kan zelfs ik het weer voorspellen. Beetje in de stijl van: morgen overdag geen nachtvorst. Maar dat terzijde.

In mijn auto kun je tegenwoordig pootjebaden. Wie met mij wil meerijden trekt het best teenslippers aan. Een lekkage, vermoedelijk door toedoen van het aircosysteem. Als ik een bocht naar links maak, krijg ik een volledig fluitconcert. Het zal eens gewoon een keer goed functioneren…

Verder weinig meegemaakt vandaag. Ik kocht nog een petje, waarbij ik Milko’s opmerking: ‘…doet me denken aan een jockey…’, in de wind sloeg. Eerst een paard onder mijn billen en een zweep in de hand, dan praten we verder. Overigens waardeer ik zijn eerlijkheid, hoe kritisch ook. Aan geslijm heb ik geen boodschap.

Ik kocht nog iets anders. Had ik tien jaar geleden al willen doen. Ik liet mij door Frida de verkoopster uitgebreid adviseren, nadat ik haar had uitgelegd waarnaar ik ongeveer op zoek was. Ongeveer, want ik wist het zelf niet goed. Ik vertrouwde op haar ervaring en ben er nog niet uit of ik daar verstandig aan deed. Time will tell.

Op het werk vandaag niet buitengewoon actief geweest. Bijzonder inactief, mag ik wel zeggen. Tenzij het communiceren met collega’s als nuttige activiteit mag worden bestempeld. In mijn geval wel, denk ik. Mijn leidinggevende raadde het me zelfs aan. Geen schuldgevoel dus. Op zichzelf een zonderlinge gewaarwording.

Zaterdag ga ik mijn slimme doos bezoeken. Is alweer een tijdje geleden. Ben benieuwd hoe het met haar gaat. Voor wat ik heb vernomen, heeft ze onlangs een groot verlies moeten verwerken. Ik hoop haar dan een beetje te kunnen opmonteren. Zoals het een goede vriendin betaamt.

Nu maar naar bed. Morgen vroeg dag. Moet beetje uitgeslapen zijn voor zakelijke aangelegenheid. Exact 0:00 u nu. Wederom te laat met updaten. Zal niemand nog opvallen. Is meer regel dan uitzondering, de laatste tijd. Trusten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 4 augustus 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: