Compositum

4 Simon

España Tempranillo

rodedruifIk drink wijn en stel vast dat twee flesjes à 0,25 liter meer is dan ik kan bolwerken. De laatste keer dat ik ziek werd van dezelfde wijn, nam ik drie flesjes tot me. In een, laten we zeggen, redelijk voortvarend tempo. Dat was ’n wijze les.

Bij een goede maaltijd past een goede wijn. Zo’n 350 dagen per jaar onttrek ik mij aan dit ritueel. De helft van de keren dat ik mij er wel toe laat verleiden, weet ik geen maat te houden. Vervelende eigenschap. Bijkomend geluk: het gebeurt uitsluitend wanneer ik thuis ben.

Er komt meer geluid uit mijn keel dan ik van mezelf gewend ben. Praten is ineens geen vanzelfsprekendheid meer; het vereist concentratie. Ik ratel. Gelukkig begrijp ik nog wat ik zeg. Ik voel me vreemd rozig, krijg zin om iets te ondernemen. Fout tijdstip.

Dan komt de terugslag. Als bij een stevig wapen. Met dat verschil dat je na het gebruik daarvan direct weet waar je aan toe bent. Dit is flauw. Mijn maag protesteert, meent dat ik teveel alcohol naar binnen heb gegoten. Ik wordt misselijk. Mijn hoofd duizelt.

Eén flesje dus. Hooguit. Beter nog zou ik me beperken tot een enkel glas, maar dan moet ik het restant weggooien, want ik drink eigenlijk nooit twee dagen achtereen. Wat maak ik me druk? Om eerlijk te zijn: ik maak me niet druk. Ik leer slechts mijn grenzen kennen en aanvaarden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 2 augustus 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: