Compositum

4 Simon

Groene springer op mijn vinger

sprinkhaanOnlangs sprak ik met iemand over sprinkhanen en ik vertelde dat ik als kind veelvuldig omgang had met deze diertjes. In die zin dat ik ze uit hun verblijfplaats plukte om ze van kop tot staart te kunnen aanschouwen.

Tegenwoordig hoef ik daarvoor niet meer de natuur in; ik vang ze in mijn eigen kamer. Een verdwaald exemplaar vermoed ik. Na een intensieve fotosessie zal ik mijn groene vriend buiten laten. In mijn door planten overwoekerde tuin zal hij zich ongetwijfeld thuis voelen.

In mijn jeugd bracht ik regelmatig tijd door op een veldje achter de school. Het wemelde er van de sprinkhanen, in alle soorten en maten. Soms hoefde ik ze niet te vangen; dan sprongen ze spontaan op mijn arm en moest ik m’n best doen ze weer kwijt te raken.

Intussen, terwijl ik mijn blogje schrijf, zit hij (of zij?) gemoedelijk op mijn duim. Om hem niet al teveel te belasten, typ ik met één hand. Ik bespeurde zojuist een bewonderenswaardige souplesse. Om het achterlijf te kunnen wassen, rolt hij dit volledig op. Was ik toch zo lenig…

Het achterlijf doet overigens denken aan dat van een schorpioen. Ik ga er maar van uit dat deze jongen niet steekt. Als ik me vergis, zal het in elk geval niet giftig zijn. Wat een wonderschoon schepsel heb ik gevangen. Het is een kleintje. Nu gaat hij aan de wandel. Wacht… ik wandel met je mee.

Zo, dat is geregeld. De haan is buiten en ik heb weer een blogje af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 juli 2010 door in Flora & Fauna, Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: