Compositum

4 Simon

Goed toeven in de Achterhoek…

banderalatinaEen dag als deze montert mijn gemoed op. Na alle malaise van de afgelopen tijd ben ik er weer eens op uit getrokken. Bronckhorst rulez! Nou… niet echt. Maar het is zeker een mooi stadje, waar op het eerste gezicht de tijd is blijven stilstaan.

Wie goed kijkt, ziet dat ook hier de moderne tijd z’n sporen heeft achtergelaten. Niettemin respecteert de gemeente behoud van authenticiteit. Daar kan Rheden nog een flinke punt aan zuigen! Het is een stadje met een praktisch onaangetaste ziel.

Ik denk dat Bronckhorst meer pony’s dan huizen telt. Men voert er nog oorspronkelijke ambachten uit. Zo liepen we binnen bij een goud- en zilversmid die juist met hamer en aambeeld in de weer was. In de kapel troffen we een expositie van houtsnijwerk aan. De koffie proefde er als in elke andere stad.

’s Avonds gedineerd in café de Slof in Vorden. ‘De hond is zoek!’ roept de bazin geschrokken. Twee minuten later schuifelt doodgemoedereerd een overmaatse Retriever het café binnen. De uitbaatster komt terstond naar buiten gerend. ‘De hond is terecht!’ Alsof dit iemand had kunnen ontgaan.

Na het eten heerlijk uitgezakt op een terrasbank die daarvoor gemaakt leek. Een bakje koffie, peukje erbij (de oplettende lezer concludeert nu terecht dat het stoppen nog niet is gelukt…) en een conversatie waaraan vermoedelijk geen einde was gekomen als niet de live muziek ons naar buiten had gelokt.

Bandera Latina. Wereldmuziek met overheersend Portugese klanken. Iets teveel covers naar mijn idee. Net even teveel ingelaste pauzes ook. Maar hé, wat wil je? Voor onvervalste fado moet men ook niet in Vorden zijn. Wat let mij om ooit eens naar Portugal af te reizen?

Ik besloot de avond met een warme omhelzing en toog naar huis, alwaar mij een warme ontvangst wachtte. Mijn leven is zoet; hoe moet ik het anders omschrijven? Ik weet mij omgeven met warmte en liefhebbende zielsverwanten… Wat meer heeft een mens nodig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: