Compositum

4 Simon

Onbetrouwbare dragers

DragersEen verschijnsel waar ik tot vanochtend geen ervaring mee had: benen die spontaan onder je lichaam wegvallen. Eentje nochtans. Ik sta op, wil weglopen en stort ter aarde. Ik had geen tijd om me te realiseren wat er gebeurde. Zeldzaam. Vervelend ook dat er nog een tafel in de weg stond. Mijn blauwe plekken waren juist aan het genezen.

Ik denk dat mijn been nog niet doorhad dat ik was opgestaan. Je zou ook kunnen stellen dat ik niet doorhad dat mijn been nog sliep, waardoor het niet in staat was mij te dragen. De pijn bezorgde me tranen; dat gebeurt me eigenlijk nooit. Zelfs mijn keelpijn heeft me zover niet gekregen. Misschien huilde ik van de schrik?!

‘Het medicijn?’ Vraagt Milko. Zover had ik nog niet doorgedacht. Het is alleszins opvallend dat ik gisteren twaalf uur achtereen geslapen heb, iets dat de laatste jaren nauwelijks nog voorkomt. Het voelde bijna als een verlies van de dag. Ik weet genoeg: mij krijgen ze de komende week niet achter het stuur.

Vannacht hebben we een dik uur gewandeld, langs de Doesburgse dijk en terug via de provinciale weg. Een voordeel van de benenwagen is dat je zaken waarneemt die tijdens een autorit niet opvallen. De heldere sterrenhemel gevangen in een betoverende schemering, het nachtlied der krekels, de weeë geur van koemest, het ver dragende geluid van een onzichtbare ganzenkolonie.

Ik ben er blij mee: mijn benen. Dat ze momenteel schuilgaan onder een dikke bultenlaag, vergeet ik maar even; dat gaat wel weer over. Wat ik minder leuk vind, is dat ik niet meer durf vertrouwen op hun dragende kracht. Misschien heb ik dit alles over mezelf afgeroepen, toen ik onlangs suggereerde dat ik vandaag of morgen wel uit bed zou vallen…

Nu is het wachten zeker tot ik een been breek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 20 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: