Compositum

4 Simon

Opgepast!

spamVan over heel de wereld zijn malafide organisaties actief die het hebben voorzien op andermans persoonlijke gegevens. Het world wide web biedt deze gasten toegang tot informatie waar ze vòòr het internet tijdperk slechts van konden dromen. Het is niet voor niets dat we onze computers tot op het bot beveiligen.

De macht van het getal moet voor sommige van deze organisaties de sleutel zijn. Van alle miljarden wereldburgers die zij met hun spam bestoken, zal er vroeg of laat een onnozel genoeg zijn om te reageren. Het moet zo wel werken, anders zouden hun acties zinloos zijn.

Toch vraag ik me af… hoe naïef moet je zijn om een bericht als onderstaand, weliswaar opgeleukt met het onmiskenbare logo van de ING bank, serieus te nemen? Ik vrees dat het vooral de oudere burgers zijn, lichtelijk dementerend, niet bedreven met computers, onbekend met het fenomeen spam, maar door hun banken gedwongen om hun hele hebben en houwen op het web te plaatsen.

Mijn moeder is gelukkig intelligent genoeg, maar hoeveel mensen doorzien deze vuiligheid niet? Wat mij verbaast: waarom maken de spammers geen gebruik van een fatsoenlijke vertaalmachine. Het kan ze zo enkele duizenden extra slachtoffers opleveren. Ik houd het er maar op dat ze zelf de intelligentie ontberen.

Ik vind het lief hoor, daar niet van, dat mijn bank mij in de aanhef betitelt als een lieve klant. Wie wil er nu niet op dergelijk joviale wijze benaderd worden? Ik zou er bijna in willen geloven…

inglogo1

Lief INGSM Internet Klant:

Wij schrijven u te verhuren weet dat er talrijke poging naar uw internetbankieren is geweest.

Wij moesten dat geloven, kan er sommige veiligheidsproblemen op uw rekening zijn. Zo hebben wij beslist een extra controleproces te zetten om uw identiteit en uw rekeningsveiligheid te verzekeren.

Klik alstublieft op https://mijn.ing.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet om verder het controleproces te gaan en uw rekeningsveiligheid te verzekeren.

Oprecht,

Internet Bankieren Veiligheid Team

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 18 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: