Compositum

4 Simon

Bulten en overig ongemak

bultenEen dag nadat ik ben gestopt met mijn antibioticum, krijg ik de builenpest. Mijn armen, buik, rug, borsten, benen en kont: onder de bulten. Mijn handpalmen en voetzolen zijn vuurrood. En het jeukt! Verschrikkelijk. Ik mag niet krabben van mezelf. Het vereist een ijzeren discipline. Alleen mijn gezicht is vooralsnog verschoond gebleven. Mazzel zeg.

Voor het eerst lees ik de bijwerkingen opsomming van mijn medicijn. Huiduitslag… Natuurlijk. Verschijnselen kunnen nog optreden nadat met de kuur is gestopt. Geweldig. Eerst een mentale inzinking, dan een infectie waar je U tegen zegt, nu dit weer. Ik word hier zo gallisch van.

Ik voel me kerngezond, maar deze jeuk legt me lam. Ik had plannen voor vandaag, maar kan geen voet meer voor de ander zetten. Eerst dacht ik dat de wandeling van gisteren z’n tol eiste. Nu begrijp ik dat het mijn verzwakte voetzolen zijn, waardoor elke aanraking met de vloer me doet stuiteren. Fantastisch!

Ik nam een douche, maar geen verlichting. Integendeel. Eens resumeren. Morgen is het zaterdag, dan zondag. Als het gaat zoals het meestal gaat (mijn keelinfectie daargelaten), zal ik maandag wel weer opgeknapt zijn. Maandag moet er gewerkt worden tenslotte. Het is bijna een gouden regel. Ik hoop dat ze nu ook opgaat.

Hier helpt vrees ik alleen nog een dwangbuis. Maar dat ga ik mezelf niet aandoen. Bovendien heb ik niet zo’n apparaat. Afzien dus. Streng zijn voor mezelf. Veel fruit eten, vitaminen slikken. Ik weet het anders ook niet meer. Naar de huisarts is geen optie. Dankzij de medische zorg heb ik nu jeuk. Krijg toch het rambam.

Ik zit weer in de klaagmodus, merk ik. Ach wel. Ik zie ook een voordeel van mijn ongemak: het geeft me inspiratie voor een nieuw blog. Veel meer maakte ik vandaag niet mee. Niets eigenlijk. Een saaie dag. Maar niet saai genoeg, wat mij betreft. Morgen beter. Op hoop van zegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.933 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: