Compositum

4 Simon

Grenzend aan mijn achtertuin…

ganzenpoepVanavond wandelde ik met Milko een stukje over het lijnpad langs de Ijssel, alwaar ik diverse sensaties onderging. Het adembenemende uitzicht, zo dicht bij huis, de geur van de rivier, distels langs mijn blote benen, vogels in de weer, het virtuoze gezang der krekels… Natuur in volle glorie.

Het pad ligt bezaaid met ganzenpoep. De verse uitwerpselen zijn gitzwart, de gedateerde drollen zijn van het andere uiterste, namelijk melkwit. Ik brak er een doormidden en snoof de geur op van zacht riekend hooi. Ziedaar: flora en fauna in volmaakte symbiose.

Ook de ijscoboer met Italiaans accent, die onderlangs de oever zijn koele versnaperingen aan de man brengt, is een product van de evolutie. Geen buitensporig mooi exemplaar; weliswaar bijzonder in zijn soort, doch niet het type dat je spontaan zou opnemen in het grote verzamelboek der unieke species.

Terwijl ik smikkel van mijn citroenijsje, denk ik aan de woorden die mijn moeke mij op een alleraardigst kaartje toedichtte: “Deze hitte mat me behoorlijk af, maar jij bent mijn zonnestraaltje dat precies de goede warmte geeft.” Ik voel me rijk, te weten dat ik zoveel voor haar kan betekenen.

Intussen weerklinkt vanuit alle windhoeken een onsamenhangend geschal van vuvuzela’s. Ik heb vergeten een Spaanse vlag te kopen. Jammer toch. Ik hoop stiekem wel dat die Spanjolen de overwinning behalen; dan zijn we voor eens en voor altijd van dat valse trompetgeschal verlost.

Het was een mooie dag. Ondanks de verzengende hitte. Van mijn keelinfectie geen spoor meer. Dat wil zeggen: de zwelling is weg, ik voel zo nu en dan nog een heel lichte pijn, maar die zal morgen ook verdwenen zijn. Ik maak netjes mijn kuur af en hoop dit nooit meer mee te maken. Back to buisiness, met andere woorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: