Compositum

4 Simon

Niets spreekt voor zich…

bijzonderTypisch hoor, dat je soms door een diep dal moet gaan om te beseffen hoe rijk je bent, simpelweg met gezond te zijn. Ik kan weer slikken, nagenoeg zonder pijn. Een weldadige beleving. Ik zou het me elke dag moeten beseffen. De waarheid is dat het met een week of wat weer volledig normaal geworden is. Een vanzelfsprekendheid.

Gistermiddag stond mijn goede vriend * S te A voor de deur met een grote zak heerlijk fruit. Wat een schat! We zijn een eindje gaan wandelen richting de Ijssel, alwaar ik ook nog ‘s op een ijsje werd getrakteerd. Een welkome afwisseling na alle paracetamol, diclofenac en omeprazol die mijn maag in het ziekenhuis had moeten verwerken.

Ik nam hem nog even mee naar het park. ‘Hier speel ik ’s nachts wel eens,’ zei ik. Hij heeft ervaring met mij, spelend in het park bij maanlicht. De laatste keer in Kronenburgerpark in Nijmegen was hij zeer ongeduldig. Even rustig schommelen was er mooi niet bij. ‘Ik moet nodig plassen,’ was het excuus. ‘Ga dan achter een boom staan,’ zei ik. Maar nee…

Sommige vriendschappen zijn voor eeuwig. Door dik en dun; als een huwelijk, maar zonder wederzijdse claims. Voor mij is dat vriendschap in de zuiverste vorm. Wie dat begrijpt, kan mijn vriend zijn. Wie het niet begrijpt, maakt geen kans. Wie het niet bevat heeft overigens op langere termijn ook geen behoefte aan mijn vriendschap. En zo valt alles weer op z’n plek.

Wederzijdse sympathie is net zo min als goede gezondheid een vanzelfsprekendheid. Het is een waardevol geschenk. Iets om zuinig op te zijn, om te koesteren. Wijze woorden zeg. Laat ik eerst de daad eens bij het woord voegen en doen wat ik toch al voornemens was te doen… Mijn laatste pakje shag wegwerken en dan stoppen. Mijn keel zal niet protesteren, zoveel is zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: