Compositum

4 Simon

Mijn eerste keer…

writingHet antibioticum dat ik op doktersrecept verkreeg, sloeg niet aan. Om die reden schrijf ik vandaag mijn blogje vanuit mijn allereerste ziekenhuisbed. Binnen 24 uur moet je je beter voelen, had mijn arts gezegd. Zo niet ik. Na 24 uur zag ik eruit als een hamster en was de pijn onhoudbaar geworden.

Milko bracht me, meer dood dan levend intussen, naar de huisartsenpost van waaruit ik werd doorverwezen naar de kno-arts in het ziekenhuis. Deze man besloot mij aan het infuus te leggen, opdat het antibioticum beter zou doordringen tot achterin de krochten van mijn opgezette keel.

Ik word naar de spoedeisende hulp gebracht, alwaar ik mijn eerste nacht mag doorbrengen. Naast mij ligt COPD slachtoffer Bep en schuin tegenover me ligt Wilma met de gapende wonden (die ze me later zonder schroom of schaam onder m’n neus zal drukken). De dames kijken voetjebal. Ik slik de pijnstillers die ik krijg aangereikt.

Nog wat later word een man binnengebracht die, zo begrijp ik later, zijn heup heeft gebroken. Dat dit een pijnlijke aangelegenheid is, gaan we beleven. Meneer Vos zal ons heel de nacht al hikkend, steunend en kermend uit onze slaap houden. Hij ijlt zelfs, de arme ziel.

‘Ik word niet goed van die man,’ zegt Wilma, als we nog amper weten wat ons te wachten staat. Buuf Bep stelt voor om hem een kussen op zijn keel te drukken. Ik lach als een boer met kiespijn en vraag me af in welk krankzinnigenhuis ik ben terechtgekomen. Een weinig later begint plotseling Wilma luidkeels te kreunen. Ik denk: da’s foute boel. En inderdaad: Nederland heeft gescoord.

Ik bereid me voor op een lange, slapeloze nacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 6 juli 2010 door in Persoonlijk.

Archief

Blog statistieken

  • 8.927 hits

Laat je e-mail adres achter om Compositum te volgen

Voeg je bij 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: